Doc. dr. Tomaž Aljaž se je v obdobju od 20. 2. do 24. 2. 2023, v okviru projekta Erasmus+, udeležil mobilnosti osebja z namenom izvajanja pedagoških aktivnosti na School of Computer Engineering, Gran Canaria.

Priprava in izvajanje Erasmus+ mobilnosti na School of Computer Engineering je bila osredotočena na vzpostavitev temeljev bodočega sodelovanja na pedagoškem sodelovanju, kakor tudi pri mobilnosti študentov ter potencialnih skupnih projektov.

Doc. dr. Aljaž je predstavil predmetna področja in vsebine, ki jih pokriva ter z zanimivostjo spoznal njihove aktivnosti s področja robotike in umetne inteligence. Še posebej je izpostavili tamkajšnji aktualni projekt umetnega vida na Gran Canaria trail race, ki se je odvijal v tednu njegove izmenjave. Le tu so s pomočjo umetnega vida na različnih lokacijah (v mestu, v gorah, ipd.) analizirali tek posameznikov in ponudili podatke za nadaljnjo analizo. V sklopu mobilnosti si je ogledal tudi njihov kampus, učilnice in njihove laboratorije. Na koncu pa si  je ogledal še samo mesto Las Palmas.

Doc. dr. Aljaž je ob koncu mobilnosti izpostavil, da so se poslovili z željo in upanjem po obojestranskem sodelovanju, kakor tudi, da bi se njihovo sodelovanje nadaljevalo tudi v prihodnje.

Skip to content