Na Fakulteti za informacijske študije v Novem mestu (FIŠ) vas vabimo na online informativna dneva, ki bosta v petek, 16. 2. 2024 in v soboto, 17. 2. 2024. Predstavili vam bomo naš študij na vseh treh stopnjah, s področij računalništva in spletnih tehnologij, informatike, podatkovnih znanosti, kibernetske varnosti in informacijske družbe ter še mnogo več.

Na prvi, dodiplomski, stopnji lahko pri nas izbirate med dvema visokošolskima strokovnima študijskima programoma. Tisti, ki vam je blizu družboslovje v povezavi s poslovnimi in informatičnimi znanji, se boste našli v študijskem programu Informatika v sodobni družbi. Razvojno-programerske veščine pa lahko pridobite na visokošolskem strokovnem študijskem programu Računalništvo in spletne tehnologije.

Na drugi stopnji študija je izbira še pestrejša. Magistrska študijska programa Informatika v sodobni družbi ter Računalništvo in spletne tehnologije sta nadgradnja istoimenskih  programov prve stopnje, pridružujejo pa se jima še magistrski programi Podatkovne znanosti, Kibernetska varnost in Poslovna informatika.

Izvajamo pa tudi doktorski študijski program tretje stopnje Informacijska družba.

Pomembna prednost študija na naši fakulteti je možnost sodelovanja na predavanjih in vajah preko spleta na vseh treh stopnjah študija. Pri nas lahko študenti namreč individualno izbirajo ali se bodo predavanj udeležili v živo, v naših prostorih, ali preko spleta od koderkoli v Sloveniji ali v tujini. Izpostaviti velja tudi naše mednarodno uveljavljene, a študentom vedno dostopne profesorje in raziskovalce, prijazne strokovne sodelavce ter tesno sodelovanje s podjetji iz lokalnega okolja.

Naši diplomanti se zaposlijo zelo hitro po zaključku študija, nekateri pa že med samim študijem. Veliko je tudi povpraševanja različnih podjetij po študentih neposredno na fakulteto – tako preko našega kariernega centra kot tudi neposredno pri predavateljih. To dokazuje, da se pri nas izobražuje za opravljanje najbolj zaželenih poklicev prihodnosti.

Pridružite se nam na dveh online informativnih dnevih in izvedeli boste vse o študiju pri nas!  Potekala bosta v petek, 16. 2. 2024, ob 10. in 17. uri ter v soboto, 17. 2. 2024, ob 10. uri preko platforme Zoom. Podatki za dostop so sledeči:

Vljudno vabljeni!

Če se informativnih dni ne boste uspeli udeležiti, ali vas morda zanimajo dodatne informacije, pa lahko pišete na vpis@fis.unm.si ali pokličete na številko 07 37 37 870.

Skip to content