Vabimo vas na virtualni informativni dan, ki bo v četrtek, 13. 4. 2023, ob 17. uri. Posebno pozornost bomo tokrat namenili predstavitvi naših študijskih programov na 2. in 3. stopnji za katere se je 1. 4. 2023 odprl 1. prijavni rok.

Na drugi stopnji vam ponujamo širok nabor študijskih programov. Družboslovno usmerjenim posameznikom, ki želite nadgraditi povezavo družboslovnih znanj z informatiko, svetujemo magistrski študijski program Informatika v sodobni družbi. Ta študijski program izobražuje bodoče managerje informacijskih sistemov, oblikovalce uporabniške izkušnje, projektne managerje ter odločevalce, sposobne razumevanja pomena in uporabe IKT v družbi.

Bolj programersko in razvojno usmerjeni posamezniki se boste našli v magistrskem študijskem programu Računalništvo in spletne tehnologije. V okviru tega programa boste poglobili svoje poznavanje programiranja, naprednih metod analize podatkov, razvoja uporabniške izkušnje in uporabe umetne inteligence v organizacijah. Diplomanti tega programa se lahko, med drugim, zaposlijo kot razvijalci in analitiki programske opreme, razvijalci spletnih rešitev in upravljalci podatkovnih baz. 

Za računalniške in statistične navdušence magistrski študijski program Podatkovne znanosti združuje najboljše obeh svetov. Ta študij vam bo namreč omogočil pridobitev poglobljenih znanj sodobne analize podatkov ter specifičnih znanj, povezanih s posebnimi zvrstmi podatkov. To vključuje širok nabor naprednih metod analize podatkov ter ostalih konceptov sodobne podatkovne znanosti in pridobitev kompetenc za samostojen razvoj algoritemskih in programskih rešitev za različne vrste problemov. Diplomanti so zaposljivi v celotnem IKT sektorju, javnih ustanovah, ki se ukvarjajo s podatki ter praktično v vseh branžah gospodarstva.

V prihajajočem študijskem letu 2023/2024 bomo ponudili tudi dva povsem nova študijska programa – Kibernetska varnost in Poslovna informatika, ki ju bomo izvajali v izredni obliki v angleškem jeziku.

Magistrski študijski program Kibernetska varnost ponuja poglobljena znanja s področij varovanja IKT v organizacijah, metod in tehnik zaščite ter varovanja zaposlenih pred kibernetskimi grožnjami. Diplomanti bodo usposobljeni za strokovna in vodilna delovna mesta na področju informacijske in kibernetske varnosti.

Poslovna informatika je magistrski študijski program, ki bo poglobil vaše znanje uporabe informacijsko-komunikacijske tehnologije v poslovanju organizacij ter metod in tehnik digitalne preobrazbe organizacij. V okviru tega programa se lahko usposobite za delo na strokovnih in vodilnih delovnih mestih v oddelkih za informatiko in tudi drugih poslovnih oddelkih ter za vodenje teamov za realizacijo projektov digitalizacije, informatizacije in prenove poslovanja.

Nudimo vam tudi študij na tretji stopnji, in sicer na doktorskem študijskem programu Informacijska družba. Izobrazil vas bo za znanstveno-raziskovalno delo in ustvarjanje novega znanja na področjih, ki so povezana z informacijsko družbo. Tekom študija boste usvojili zahtevno raziskovalno metodologijo in se seznanili z najnovejšimi rezultati in odprtimi raziskovalnimi vprašanji na izbranih področjih. Za študij je mogoče pridobiti tudi sofinanciranje.

Za obe stopnji študija se je 1. 4. 2023 odprl prvi prijavni rok, ki traja do 30. 4. 2023. Prijavo za vpis se odda preko elektronske vloge na spletnem portalu eVŠ.

Pomembna prednost študija na naši fakulteti je tudi možnost hibridnega spremljanja predavanj in vaj, kar pomeni, da se lahko vsi študenti predavanj in vaj udeležujejo v živo, v prostorih fakultete, ali prek spleta od koderkoli v Sloveniji ali tujini.

Pridružite se nam na online informativnem dnevu in izvedeli boste vse o študiju na FIŠ!

Informativni dan bo v četrtek, 13. 4. 2023 ob 17.00, preko platforme Zoom. Podatki za dostop so sledeči:

Vljudno vabljeni!

Če se informativnega dneva ne boste mogli udeležiti, nas lahko pokličete na tel. 07 37 37 870 ali nam pišete na vpis@fis.unm.si.

Skip to content