V četrtek, 14. 3. 2024 in petek, 15. 3. 2024  smo na Fakulteti za informacijske študije (FIŠ) in Fakulteti za uporabne družbene študije (FUDŠ) izvedli že tradicionalen Zimski tabor, ki je namenjenim zaposlenim in zunanjim sodelavcem obeh fakultet.

Dvodnevni dogodek je postregel z naborom različnih aktivnosti. Prvi dan, četrtek, 14. 3. 2024 je bil namenjen virtualnim aktivnostim Jean Monnet tematske sekcije in se je v celoti izvajal preko spletne povezave. Prof. dr. Matevž Tomšič je moderiral dogodek »Mediji, populizem in politična stabilnost v Evropski uniji« in gostil diskutante dr. Milana Zvera (EP), prof. dr. Mateja Makaroviča (FIŠ/FUDŠ) in Uroša Urbanijo (Planet TV). Sledila je sekcija »Tehnološki napredek znotraj trajnostne industrije 4.0 v EU«, ki ga je moderirala doc. dr. Erika Džajić Uršič. Povabljena diskutanta sta bila prof. dr. Vassili Kirov (Inštitut psihologije in sociologije, Bolgarija) in Filip Škoda, (Uprise, Hrvaška).

Moderator doc. dr. Cristian Gangaliuc je diskutiral z asist. dr. Marušo Gorišek (IRSA) o »Tehnoloških inovacijah skupnosti 2030 – Mestna središča, razvoj, konkurenčnost«. Dr. Janja Mikulan pa je moderirala dogodek »Radikalizacija in odpornost skupnosti ter vloga EU« z gosti asist. Manco Koren, Albertom Černigojem in dr. Andrejem Omulecom.

Prvi dan je zaključila pred. Kseniia Gromova in sicer z naslovom »Tehnologija in inovacije za Agendo 2030 – vodilna vloga EU v svetu (TIA2030) Velike strategije in njihovo izvajanje« z diskutantoma prof. dr. Žigo Turkom in prof. dr. Nikolaiom Genovom.

Drugi dan, petek, 15. 3. 2024 je Zimski tabor potekal v živo, prostorih FUDŠ v Ljubljani in preko spletne povezave. Po uvodnih nagovorih dekana FIŠ, prof. dr. Mateja Makaroviča in Prodekanje za znanstveno in raziskovalno delo FUDŠ, izr. prof. dr. Tamare Besednjak Valič, smo prisluhnili predavanju Tadeju Cunderju o »Ukrepih za preprečitev nasilja nad študenti in zaposlenimi na fakulteti«. Sledil je tudi praktičen prikaz samoobrambe. Izr. prof. dr. Matjaž Škabar pa je predstavil »Osebne finance in investicije«.

Posamezne utrinke z dogodka si lahko ogledate v fotogaleriji:

Skip to content