V sredo, 31. januarja 2024, je na naši fakulteti potekalo že 7. tekmovanje iz znanja programiranja in spletnih tehnologij za dijake regijskih srednjih šol.

Tekmovanja iz znanja računalništva in spletnih tehnologij se je udeležilo 24 dijakov iz srednjih šol jugovzhodne regije, ki so imeli možnost svoje znanje preizkusiti v kar dveh kategorijah. Prva kategorija je na preizkušnjo postavila poznavanje spletnih tehnologij, druga kategorija pa je vključevala naloge iz programiranja v izbranem programskem jeziku. Po uspešno opravljenem tekmovalnem delu dogodka pa so dijaki prisluhnili še predstavitvi ERASMUS+ projekta in mobilne aplikacije GREEN&STEM.

V kategoriji tekmovanja iz spletnih tehnologij je prvo mesto osvojil Vid Kovačič, drugo mesto Domen Lindič in tretje mesto Blaž Plevnik. V kategoriji programiranje pa je prvo mesto osvojil Maj Drmaž, drugo mesto Anže Lavrih in tretje mesto Izak Fabjan.

Že 7. tekmovanje iz znanja programiranja in spletnih tehnologij so z nagradami za udeležence prijazno podprli KRKA, tovarna zdravil, d.d., Revoz d.d. Novo mesto, Javni raziskovalni zavod Rudolfovo, Mikrografija d.o.o., Razvojni center Novo mesto d.o.o., Palsit d.o.o., Študentski servis Mjob, Adria Mobil d.o.o. in Akrobat d.o.o.. Za sladko okrepčilo so poskrbeli pri podjetju DON DON d.o.o., medijsko pa sta nas podprla Radio Krka Novo mesto in Računalniške novice. Vsem navedenim podpornikom se iskreno zahvaljujemo!

Vse, ki vas zanima študij na področjih računalništva in spletnih tehnologij, informatike, podatkovnih znanosti, kibernetske varnosti ter informacijske družbe vabimo na prihajajoča informativna dneva, ki bosta v petek, 16. 2. 2024 in soboto, 17. 2. 2024. Potekala bosta preko spleta, s pomočjo platforme Zoom.

Skip to content