Projekt Culinary Trail: Partnerji projekta vzpostavili sodelovanje s ‘Kali Sara’
- 7 novembra, 2024
- Tanja Bančič
- 0

Partnerji projekta Culinary Trail iz Bosne in Hercegovine, SERDA in RAIS, so 5. novembra 2024 obiskali romski informativni center »Kali Sara«. Na srečanju so projekt Culinary Trail predstavili izvršni direktorici Kali Sara Saneli Bešić in Dervu Sejdiću, predsedniku Zveze Romov v Bosni in Hercegovini, predsedniku društva Kali Sara in članu Sveta za narodne manjšine Federacije BiH. Dogovorili so se za sodelovanje pri razvoju strategije za zaščito in razvoj etnične ter lokalne kulinarične dediščine v Podonavju, kar bo pomembno prispevalo k ohranjanju in promociji kulturne ter kulinarične dediščine različnih etničnih skupnosti v regiji.
Za več informacij o tem dogodku pa preverite sledečo >>povezavo.
Culinary Trail je akronim projekta Kulinarična pot etnične in lokalne kuhinje v Podonavju, katerega partner je tudi naša fakulteta.
