Območno združenje Rdečega križa Novo mesto vabi na spomladansko študentsko krvodajalsko akcijo v ponedeljek, 4. aprila 2022 in torek, 5. aprila 2022, od 7.00 do 11.00, v Splošni bolnišnici Novo mesto, na Oddelku za transfuzijsko dejavnost.

Zaradi trenutnih razmer, vaše in varnosti zaposlenih, akcije so in bodo do nadaljnjega izvedene v prilagojeni obliki. Pokličite na Center za transfuzijsko dejavnost Novo mesto na tel. št. 01 54 38 340 in se dogovorite za termin odvzema.

Vabijo tudi tiste, ki bi se radi pridružili zvestim krvodajalcem, vsakega novega člana te velike srčne družine bodo veseli. 

Pred odvzemom krvi boste zdravniško pregledani. Prosijo vas, da niste tešči, vendar ne zajtrkujte nič mastnega, tudi ne mleka ali mlečne kave. Zajtrkujete lahko čaj, črno kavo, kruh, marmelado, sadje in podobno. Po odvzemu krvi vas bodo postregli s prigrizkom.

Vabljeni ste vsi, ki lahko darujete kri in se počutite zdravi, ste stari 18 let in več in v zadnjem času (ženske 4 mesece, moški 3 mesece) niste darovali krvi. Splošne informacije o krvodajalstvu in o tem, kdo lahko da kri, lahko preberete na  http://www.daruj-kri.si/.

Novice Zavoda za transfuzijsko medicino lahko spremljate na spletni strani www.ztm.si.

Za sprejem je potreben osebni dokument s fotografijo.

Skip to content