V četrtek, 6. julija 2023, smo na Fakulteti za informacijske študije podelili potrdila udeležencem brezplačnih polletnih izobraževanj v sklopu projekta NOO piloti Naprednejša računalniška znanja. Prejemnikov potrdil je bilo 18, s podelitvijo pa smo tako zaključili prvi sklop polletnih izobraževanj na dveh smereh »Programiranje in razvoj aplikacij« in »Digitalizacija, internet stvari ter industrijska avtomatizacija«, s katerimi smo začeli v januarju 2023.

Projekt je zainteresiranim udeležencem omogočil brezplačno vključitev v krajše formalno izobraževanje, ki je zastavljeno po smernicah visokošolskih študijskih programov na Fakulteti za informacijske študije. Financiranje projekta zagotavljata Evropska unija – NextGenerationEU ter Ministrstvo za visoko šolstvo, znanost in inovacije kot del ukrepov Načrta za okrevanje in odpornost.

Udeleženci polletnih izobraževanj so v tem času razvijali svoje digitalne kompetence in spretnosti, potrebne za konkurenčnost na trgu dela. Posamezniki, ki so uspešno opravili obveznosti polletnega izobraževanja, so tako prejeli potrdilo o  opravljenih visokošolskih študijskih predmetnih obveznostih, ovrednotenih s kreditnimi točkami, ki se lahko tudi uveljavljajo v primeru nadaljnjega študija.

Vsem našim udeležencem polletnih izobraževanj iskreno čestitamo in jim želimo veliko uspeha na nadaljnji poti. Vse zainteresirane za vključitev v  drugi polletni sklop izobraževanj, ki se bo pričel januarja 2024, pa vabimo in spodbujamo, da spremljajte našo spletno stran in družbene medije, kajti v jeseni se bodo odprle prijave za vpis v izobraževalno leto 2024. Več informacij o polletnih izobraževanjih si lahko preberete tukaj.

Galerija slik:

Prejemnik potrdila Zlatko Avbar
Prejemnica potrdila Katja Potočnik
Prejemnik potrdila Majk Banfi
Prejemnica potrdila Tea Zakšek
Prejemnik potrdila Franci Lajovic

Fotografije: Luka Rifelj

Skip to content