Na Fakulteti za informacijske študije v Novem mestu (FIŠ) vas vabimo na online informativni dan, ki bo potekal v četrtek, 11. 4. 2024, ob 17. uri. Posebno pozornost bomo tokrat namenili predstavitvi naših študijskih programov na 2. in 3. stopnji za katere se 1. 4. 2024 odpre 1. prijavni rok.

Na drugi stopnji vam ponujamo nabor kar petih študijskih programov. Informatika v sodobni družbi je magistrski študijski program za vse, ki želijo družboslovno znanje povezati s potenciali, ki jih nudi obvladovanje informacijskih tehnologij. Magistrski študijski program Računalništvo in spletne tehnologije vam omogoča poglobitev v svet programiranja in razvoja aplikacij. Za računalniške in statistične navdušence je prava izbira magistrski program Podatkovne znanosti. Kibernetska varnost je naš program druge stopnje, ki nudi izčrpna znanja s področij varovanja informacijsko-komunikacijskih tehnologij v organizacijah, metod in tehnik zaščite ter varovanja pred kibernetskimi grožnjami. Poslovna informatika pa je magistrski študijski program, ki bo izpopolnil vaše znanje uporabe informacijsko-komunikacijske tehnologije v poslovanju organizacij ter metod in tehnik digitalne preobrazbe organizacij.

Pri nas lahko študirate tudi na tretji stopnji, in sicer na doktorskem študijskem programu Informacijska družba. Ta doktorski študijski program vas bo usposobil za znanstveno-raziskovalno delo in ustvarjanje novega znanja na področjih, ki so povezana z informacijsko družbo.

Za obe stopnji študija se bo 1. 4. 2024 odprl prvi prijavni rok, ki bo trajal do 30. 4. 2024. Prijavo za vpis se odda preko elektronske vloge na spletnem portalu eVŠ.

Pomembna prednost študija na FIŠ je možnost sodelovanja na predavanjih in vajah preko spleta. Študenti lahko tako individualno izbirajo ali se bodo študijskih obveznosti udeležili v živo, v prostorih fakultete, ali preko spleta od koderkoli v Sloveniji ali v tujini. Poleg tega velja izpostaviti tudi FIŠ-eve mednarodno uveljavljene, a študentom vedno dostopne profesorje in raziskovalce, prijazne strokovne sodelavce ter tesno sodelovanje s podjetji iz lokalnega okolja. Vse navedeno se skupaj poveže v odlično študijsko izkušnjo po meri posameznika, ki se skozi študij pripravi za opravljanje najbolj zaželenih poklicev sedanjosti in prihodnosti.

Pridružite se nam na online informativnem dnevu in izvedeli boste vse o študiju pri nas! Informativni dan bo v četrtek, 11. 4. 2024, ob 17. uri, preko aplikacije Zoom. Podatki za dostop so sledeči:

Vljudno vabljeni!

Če se informativnega dneva ne boste mogli udeležiti, nas lahko pokličete na tel. 07 37 37 870 ali nam pišete na vpis@fis.unm.si.

Skip to content