Na Fakulteti za informacijske študije v Novem mestu (FIŠ) vas vabimo na online informativni dan, ki bo potekal v četrtek, 6. 6. 2024, ob 17. uri. Predstavili vam bomo študij na vseh treh stopnjah s področij računalništva in spletnih tehnologij, informatike, podatkovnih znanosti, kibernetske varnosti in informacijske družbe ter še mnogo več.

Na prvi, dodiplomski, stopnji lahko pri nas izbirate med dvema visokošolskima strokovnima študijskima programoma. Tisti, ki želite povezati družboslovje z informatiko, se boste našli v študijskem programu Informatika v sodobni družbi. Razvojno-programerske veščine pa lahko pridobite na visokošolskem strokovnem študijskem programu Računalništvo in spletne tehnologije.

Oba dodiplomska študijska programa imata svoji istoimenski nadaljevanji tudi na magistrski stopnji, dodatno pa se jima pridružijo še magistrski programi Podatkovne znanosti, Kibernetska varnost in Poslovna informatika. Informacijska družba pa je naš doktorski študijski program.

Pomembna prednost študija na naši fakulteti je možnost sodelovanja na predavanjih in vajah preko spleta na vseh treh stopnjah študija. Pri nas lahko študenti namreč individualno izbirajo ali se bodo predavanj udeležili v živo, v naših prostorih, ali preko spleta od koderkoli v Sloveniji ali v tujini. Izpostaviti velja tudi naše mednarodno uveljavljene, a študentom vedno dostopne profesorje in raziskovalce, prijazne strokovne sodelavce ter tesno sodelovanje s podjetji iz lokalnega okolja.
Diplomanti naše fakultete so tako so po koncu izobraževanja zelo dobro pripravljeni na strokovno, samostojno in inovativno delo na različnih delovnih mestih. So torej visoko zaposljiv kader, ki je usposobljen za opravljanje najbolj zaželenih poklicev prihodnosti.

Pridružite se nam na našem naslednjem online informativnem dnevu in izvedeli boste vse o študiju na FIŠ! Informativni dan bo potekal v četrtek, 6. 6. 2024, 17. uri, preko platforme Zoom. Na dogodek se lahko brezplačno prijavite tukaj:

Če se informativnega dne ne boste uspeli udeležiti, ali vas morda zanimajo dodatne informacije, pa lahko pišete na vpis@fis.unm.si ali pokličete na številko 07 37 37 870.

Skip to content