Vabimo vas na virtualni informativni dan, ki bo v četrtek, 17. 8. 2023, ob 17. uri. Predstavili vam bomo naš širok nabor aktualnih študijskih programov s področij računalništva in spletnih tehnologij, informatike, podatkovnih znanosti, kibernetske varnosti ter informacijske družbe na vseh treh stopnjah študija.

Na prvi, dodiplomski, stopnji lahko na naši fakulteti študirate na dveh področjih.

Bolj družboslovno usmerjeni posamezniki, ki želite povezati družboslovno znanje z informatiko, se boste našli v študijskem programu Informatika v sodobni družbi. Ta program namreč povezuje informacijska, poslovna in družboslovna znanja, kar diplomantom omogoča zaposlitev v široki paleti različnih delovnih mest.

Tistim, ki se želite poglobiti v razvoj in programiranje, svetujemo študijski program Računalništvo in spletne tehnologije. V tem visokošolskem strokovnem študijskem programu izobražujemo kadre za poklice, kot so razvijalec in analitik programske opreme, razvijalec spletnih rešitev, upravljalec podatkovnih baz.

Oba dodiplomska študijska programa imata svoji istoimenski nadaljevanji tudi na magistrski stopnji, dodatno pa se jima pridružujeta še magistrska programa Podatkovne znanosti in Kibernetska varnost, ki jo bomo izvajali v angleškem jeziku. Študij lahko nadaljujete tudi na študijskem programu Informacijska družba, ki je naš doktorski študijski program.

Prednost študija na naši fakulteti je gotovo ta, da lahko študenti vseh študijskih programov na predavanjih in vajah sodelujejo tudi virtualno. Videokonferenčna oprema in pametne table namreč omogočajo, da vsak sam izbere, ali se bo predavanj in vaj udeležil v živo v Novem mestu, ali prek spleta od koderkoli v Sloveniji ali tujini.

Vse dodatne podrobnosti glede študija na naši fakulteti vam bomo predstavili na virtualnem informativnem dnevu, ki bo potekal v četrtek, 17. 8. 2023 ob 17.00. Predstavili vam bomo:

  • študijske programe,
  • potek in prednosti študija na naši fakulteti,
  • zaposlitvene možnosti po koncu študija in
  • vpisne pogoje.

Virtualni informativni dan bo potekal preko platforme Zoom. Podatki za dostop so sledeči:

Vljudno vabljeni!

Če se informativnega dneva ne boste mogli udeležiti, nas lahko pokličete na tel. 07 37 37 870 ali nam pišete na vpis@fis.unm.si.

Skip to content